Tuesday, 24 May 2011

Tulisan : Perlu ke ? .

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl .
Ok , hari ni aku cuma nak story sikit ja la sebab aku pun tengah busan sekarang .
Posting hari ni bersangkut paut dengan "Tulisan" haha .
Sebelum aku cakap taip dengan lebih panjang lebar ,
Ingin ku memberi tahu , entri ni tiada kaitan yang hidup dan yang mati .
Dan aku tau akan ada yang terasa , ni belog aku ,
So aku bebas untuk luahkan apa yang aku suka .
It's ok if you hate me , http://matcuoi.com
Aku nak buat aduan sikit dekat jabatan hal ehwal rakyat-rakyat facebook .
Aku tak faham satu benda ja ,
Tolong la , satu je kan .
Kenapa kalau dekat facebook , ada ja makhluk tuhan yang nak tulis "Short-Form" yang 'panjang' .
Hahaha , mungkin ada yang tak faham lagi , Mehh sini aku bagi contoh .
(Contoh) "Td jln2 aku pkai skirt , org smua asyik tgk je , ee x suka x suka !" kepada short-form yang lebih panjang dari perktaan asal . Contoh : "Tadiw jalan2 akuw pakai skirt , owang smuee asyik tenokk jew , eee xshyukew xshyukew" .
Ok , sekarang semua da jelas ? Izinkan patik sambung taip ,
Soalannya : Kenapa huh ? Perlu ke buat tulisan macam tuh ?
Kata 'short-form' , tapi aku rasa tuh 'long-form' . LONGKANG betul . http://matcuoi.com
Tak rasa 'gedik' ke bile buat tulisan macam tuh ?
Aku rasa nak termuntah pun ada , nak buat comey tapi sumpah tak jadi .
Akhir kata ,
HENTIKAN KEGEDIKKAN ANDA ,
ANDA MAMPU MENGUBAHNYA .

βɛявɛℓσɢ Ƭαиρα Ƥɛяαƨααи

2 BUDAK NERD:

aimie said...

hahaah ayat x boleh blah ! XD

hentikan kegedikan anda ;p

Nor-Fakhry-Norzilan said...

@aimieHahaha , mcm la xkenai aku :D