Friday, 29 July 2011

Pertama Kali Nampak Kalimah Allah dekat awan .

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl .




pagi tadi sedang aku merelekskan minda di sekolah ,
waktu PJK di mana kawan-kawan aku sedang bermain bola .
aku ternampak satu bentuk awan yang pelik ,
dah alang-alang pelik aku tengok la lama ,
sumpah ! Magik gila waktu tu ,
tiba-tiba dari bulat dia tukar jadi kalimah ALLAH .
buat kali pertama dalam sejarah hidup aku dapat tengok kalimah ALLAH kat awan .
nih first time ni , tengok excited gila , rasa terharu habis la masa tu .
di sebabkan terlampau teruja orang panggil pun aku tak dengar ,
maklum la , bukan senang kita nak nampak benda macam tu ,
bak kata orang melayu benda tu kira "Once in a lifetime" la kan .
malangnya waktu tu kat sekolah . so , takde lah gambar , huhu .
dah alang-alang aku nampak mesti la aku ajak member sekali ,
maklum la , kot-kot la mata aku ni yang tak betul ke kan ,
sekarang jerebu kan banyak ? *takde kena mengena
pastu aku fikir-fikir balik harini pulak hari jumaat ,
mungkin tuhan nak bagi petunjuk kat aku la ,
mungkin tuhan dah bukak pintu hati aku untuk bertaubat .
memang betul lah , hari jumaat , memang hari yang mulia ((:


P/s aku excited , korang tak excited ke ?

βɛявɛℓσɢ Ƭαиρα Ƥɛяαƨααи

Wednesday, 27 July 2011

Nasi Pun Ada Perasaan .

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl .


Dulu waktu kecik-kecik kan , aku ni jenis tak makan sangat .
Kadang-kadang makan nasi tak habis mak aku nanti cakap "nanti nasi nangis tu" .
Mak aku selalu pesan habiskan nasi tu , nanti dia menangis ,
Well , aku pon percaya aku habiskan la , kesian kan kalau da pikir-pikir nasi ada perasaan .
Tapi percaya tak kalau aku cakap nasi memang ada perasaan ?
Haa , harini aku nak buktikan yang memang nasi ni ada perasaan .
Korang boleh cuba sendiri ya .
Ambil 2 balang kaca , letakan nasi dalam dua-dua balang tu ,
dekat balang A tu korang tulis 
" Kamu pintar , cerdas , cantik , baik , rajin , sabar , aku sayang padamu , aku ingin selalu di dekatmu , I LOVE YOU , Terima kasih "
balang B pulak tulis " Kamu bodoh , jahat , malas , pemarah , aku benci melihatmu , aku tidak suka kamu "


DAN HASILNYA :



Tak pecaya ? Cuba la sendiri .

P/s tak sangka kan nasi pun ada perasaan , macam mana dengan manusia ?

βɛявɛℓσɢ Ƭαиρα Ƥɛяαƨααи

Monday, 25 July 2011

Lagu yang terlalu jujur .

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl .


Heyoo . 
harini aku nak share lagu pulak , hehe .
Best jugak lagu ni , walaupun tak sesuai untuk 18sx kan , haha .
Memang lagu ni aku tujukan untuk enemy tegar aku la kan .
Lirik dia sikit pon tak lari dari apa yang aku nak cakap tu , hoho .
Lagu dari SSK !
Nah ambik ko sedabak !


Mintak maaf la tentang tajuk dia tu .

Mungkin ada yang tak suka lagu ni sebab ada maki-maki .
Tapi cuba pikir cara positif .
Kurang-kurang diorang jujur kan ? =P
Jom nyanyi skali !!!

Lirik :

- Manggis -
fikir dahulu wanitamu dari facebook,
tanpa kawalan nafsu kita bisa lejuk
kerna wajah ayu dari fotonya jadi lesu, 
bikin alat sulitku mengeras bagai jambu batu
TATKALA siang nya ubah jadi laki,
petang solek main bola padang bole jadi
rahsia laki laki hanya tuhan yg tahu,
jari tengah ku tepat ke arah wajahmu, fuck you
izinkan ku berkata lebih panjang,
biar hancur SURAM tak payah lagi ku ulang ulang
macam aksi bodoh yg selalu korang banggakan,
makin ramai jadi gangster mengapa kau lebam
makin lucu bila dgr kau mengaku, 
beat,lirik lagu, semuanya engkau mahu
lagi hina dari puki, wehh kaki ampu, 
tak payah melawan kerna engkau tak mampuuuuuu

[ chorus ]
pukimak ~ pukimak ~
pukimak ~ pukimak ~

- NBE -
Tiu nia seng, kubur masing - masing
so tak kisah lah aku nak maki lu "hanjing"
jgn bisingggg, lu bebel banyak sangat
tunjuk power sangat, padahal macam pantat
lu memang kuat, bila member kat belakang
bila sorang sorang lu hanya cakap belakang
jangan pandang belakang congkak tuuu, "kenapa?"
sebab gua tgh hayun kat kepala luuuu
fuck you, fuck your crew, fuck your neighbor too
kau tak bole sepak aku sbb kaki bangku
siku engkau buruk, engkau buruk siku
aku nombor 1, engkau 3 suku
aku suka kickapoo aku benci kaki kapur
hati kau busuk mcm kepala jubur
rap ni kotor tapi ktrg jujur
orang hisap rokok engkau hisap telo

[ chorus ]
pukimak ~ pukimak ~
pukimak ~ pukimak ~

- Saph -
jangan bikin panas, kau tak cukup panas
aku kutuk kau, berharap sangat engkau balas
kau tulis rima malas, otak kau perhiasan
kau tak ada buah, tapi tetap berangan
mulut busuk, rima kau bau longkang
kimak kau la, rap macam tulis borang
ini seni puitis penulis jalanan
orang tulis rima kau tulis karangan
yang bosan, dan selalunya bodoh
pakai baju mahal pun kau tetap hodoh
tak payah kena sentuh, kau memang dah goyang
budak lu ramai, tapi bertenaga sorang 
lu budget best padahal orang benci
kalau terasa, tolong tembak arah sini
lu memang tak hensem sebab muka talam
sekarang wa tapau lu untuk makan malam

[ chorus ]
pukimak ~ pukimak ~
pukimak ~ pukimak ~

- Sudin Anderson
nama ku sudin, emcee baru suka terkam
korang banyak ragam, konon banyak makan garam
tapi semua hati kelam dari pagi sampai malam
kalau korang kapal api, aku buat korang karam
kepala lembu, kepala babi, lepas tu kepala engkau,
apa lancau, tolong berhenti buat kacau
jangan meracau, perangai macam beruk liar,
nanti aku letupkan kau macam gadis mongolia,
BEBUDAK SAKIT dah cakap kita bukan dari brooklyn
ingatan kau dah hilang, macam JET TAKDE ENJIN,
takyah nak melawak, aku tau kau dok cuak,
sedarlah diri kau tu memang dah macam pukimak,
aku meluat, tengok scene sekarang,
bebudak banyak yg lagak macam nak mintak pelempang,
meh sini, bakdatang, aku sepak sorang sorang,
aku BUKAN SSK, SAYA TAK SAYANG KORANG.

[ chorus ]
pukimak pukimak ~
pukimak ~ pukimak ~

βɛявɛℓσɢ Ƭαиρα Ƥɛяαƨααи

Fakers : Hebat sangat ke ?

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl .


Heyoo , korang penah tak terfikir nak jadi fakers ? Hehe .
Aku cukup menyampah la tengok fakers-fakers dalam FB aku ni .
Rasa macam nak remove je , tapi .. kesian pulak kan ? =P
Ok , dari pendapat aku la kan ,
Mungkin antara faktor diorang jadi fakers ialah :
1. Kurang didikan agama .
2. Kurang perhatian .
3. Banyak makan lipas .
4. Diorang rasa muka diorang tu dah hensem sangat sampai tak sanggup nak tayang kat FB .
err . yang no.5 sendiri pikir la , hehe =P .


Aku pun tak berapa faham la kenapa diorang suka jadi fakers .
Apa motifnya ? Konon nak famous la kan ?

Tapi korang sedar tak yang korang famous pun bukan sebab diri korang ?
Tak ke membazir masa kalau kita yang syok sorang-sorang ?
Buruk sangat ke Allah cipta kita ?
Teruk sangat ke sampai nak kena curi gambar orang lain ?
Euuwwww , geli kot ! .


P/s Tobat laa , muka tu bukan hodoh sangat !

βɛявɛℓσɢ Ƭαиρα Ƥɛяαƨααи

Thursday, 21 July 2011

Kisah Orang Gila ( Siapa Tahu ? )

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl .

Hai , penah tak korang terfikir tentang orang gila ?
cuba korang tanya kat orang gila tu 'ko giler ke ?'
dan macam biasa la orang gila tu jawab 'tak! aku tak gila'.
so , nampak tak apa yang aku cuba mengetengahkan nih ?

kalo dah tanya orang gila dia cakap dia tak gila .
pernahkah kita tanya diri kita ?
Cuba bayangkan kalau ANDA ! yang sedang online dan tengah baca ni seorang yang gila .
mungkin korang sekarang dekat rumah ,
tapi cuba bayangkan yang korang sebenarnya gila , dan tempat yang korang duduk sekarang bukan rumah . cth : perpustakaan
macam yang aku cakap tulis tadi la . Orang gila tak akan cakap yang dia gila .
Dia tak kan mengaku punya , sebab apa ?
sebab dia tak tau yang dia gila . 
Sama la macam kita ,
mungkin kita kata yang kita ni betul je sedangkan kita ni salah .
Tak semua yang kita rasa betul tu betul je .


P/s Tidakah kau terfikir ?

βɛявɛℓσɢ Ƭαиρα Ƥɛяαƨααи

Wednesday, 13 July 2011

Aku join contest blog AkuStressGiler

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl .

Heyyoo . Harini aku bosan so aku nak join contest ni .
Walaupun percentage aku nak menang tu agak banyak *Perasan
Aku nak masok jugak ~ :DD .
Ok , korang nak join ?
Jom laa join skali .
Click SINI --> AkuStressGiler

TIP Kurangkan Stress
1. Tarik nafas panjang-panjang , rilek kejap . Pastu baca blog aku *promote HEHEHE =P
2. Tengok video-video best dekat YouTube
3. Main Game !! . Kalau boleh main game yang budak-budak punya . Baru hilang sikit stress tu .
4. Tidur !! , :D
5. Terakhir sekali aku rasa memang benda yang paling berkesan layan AkuStressGiler

Yang last tu aku tak tipu , sebab aku selalu layan , banyak benda pelik-pelik kat situ , hee :D

Kontest STRESS (10 Julai - 15 Ogos 2011) anjuran Blog AkuStressGiler dan ditaja oleh blog gnetdaniel , gobblogz , 2dayblogger dan azrijohan

βɛявɛℓσɢ Ƭαиρα Ƥɛяαƨααи

Kutuk Blog Anak Negori .

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl .

Hoiii , entri ni hanya suka-suka ,
AnakNegori ni rasanya dah buang tebiat kot .
Banyak makan otak-otak agaknya .
Ok , jom kutuk .
Perghh Header burok ! .
Hek elehh , mata cover . HOT la konon ?
Nasib baju merah , kalau baju kuning dah lama aku report kat polis .
Kalau boleh takyah la follow pak cik ni ye .
Tekline pun tak rancak . 
Tua-tua pun blogging lagi ? Haiyaa .
Tu je , aku tak pandai nak fire orang , :D

Nak join ? Klik .....................................
P/s Cari la sampai jumpa ~~ =PP

βɛявɛℓσɢ Ƭαиρα Ƥɛяαƨααи

Monday, 11 July 2011

Bila Pelajar UITM mempersendakan lagu Negaraku !

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl .

Tadi pagi tengah aku dalam keta otw nak pergi sekolah la kan .
Aku ada la dengar berita kat radio apa entah .
Cita pasal budak UITM persendakan lagu Negaraku .
Dalam otak aku terus pikir 'ENTRI' . Hehe .
Balik-balik tengah aku BW . Tiba-tiba abg Ben dah buat dah entri tu .
Kacau betul . Hehe 
Nih haa screenshot yang aku curi dari blog abg Ben


Perghh , kembang bulu hidung bila tengok ni .
Lagu negara sendiri pun nak buat lawak .
Harap belajar je pandai-pandai .
Budak-budak macam aku pun tau mana baik , mana burok la .
Sivik confirm fail ni .
Dan lebih teruk lagi , dia dah hina nama Raja kita .
Manusia macam ni patut ke hidup ?
Kau memang AMBIGAL la !! .

P/s Memalukan Malaysia la budak ni !

Gambar di curi dari blog : Ben Ashaari

βɛявɛℓσɢ Ƭαиρα Ƥɛяαƨααи

Sunday, 10 July 2011

Spongebob Akan Datang

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl .

Semua readers ni tau tak spongebob ni apa ?
Maklum la , selalu yang tengok spongebob ni budak-budak je .
Contohnye aku .
Hohoho , aku memang budak-budak pun .
Cuba bayangkan kalau suatu hari nanti Spongebob tukar jadi gendre aksi ?
Macam mana ?
Jom layan gambar ni , tapi satu je huhuhu .


Perghh , ade ke budak nak tengok ni ?

Source : 9GAG

βɛявɛℓσɢ Ƭαиρα Ƥɛяαƨααи

Facebook Semakin Membosankan

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl .

Korang perasan tak , makin la , FB makin membosankan ?
Dan baru-baru ni pulak FB ada buat chatbox baru ,
Perghh . Benci gila .
Baik Chat yang lama lagi ok rasanya .
Actually , aku malas nak taip ,
So , korang layan je la video ni .
Best jugak :D


Haha , waktu kecik aku suka tengok cita ni , walaupun tak faham . PFFFTTT ~

βɛявɛℓσɢ Ƭαиρα Ƥɛяαƨααи

[Gambar] Budak-budak pun dah pandai layan RED TUBE

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl .

Pergghhh , aku geram gila bila baca satu artikel ni ,
dekat satu belog ni ,
amboii ,
tak padan dengan kecik dah nak layan Red Tube ye .

Hahh , korang yang laki tu jangan nak buat-buat tak tau ,
aku sepak satg bengong terus kang . HEEEE :DD

Yang pompuan tu kalau tak tau . ALHAMDULLILAH . :DD
Aku ada gambar ni , ish .
Korang tengok je la .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
Hehehe , teruk betul budak sekarang kan ? =P

P/s Betul jugak kan ? "My favourite place as a child 'Red Tube' " .

Source : 9GAG

βɛявɛℓσɢ Ƭαиρα Ƥɛяαƨααи

Wednesday, 6 July 2011

HMC No.2 di Showdown , No.1 Di Hati =']

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl .


macam yang semua tau la kan , Elecoldxhot dah menang ShowDown 2011 .
Yeah , aku tau ramai yang cakap Elecoldxhot ni best , style , dope lah segala bagai ,
bagi aku ECX memang best , tapi tak tau la kenapa kan aku kene rasuk ke , kene sihir ke ,
aku tetap akan cakap HMC lagi bagus , setiap kali showdown habis aku nanti bukak youtube untuk tengok balik performance HMC dan bukan ECX , sebab aku rasa HMC memang layak dapat no.1 ,
tapi tak kesah la kan , walaupun HMC dapat no.2 dalam hati aku HMC tetap no.1 .


Jom Phlowww ~ sekali ?
Oh , tak lupa jugak untuk Elecoldxhot


P/s Tak sabar nak tengok ShowDown 2012 !  :D

βɛявɛℓσɢ Ƭαиρα Ƥɛяαƨααи

Sunday, 3 July 2011

Kesilapan 'Grammar' Dalam Transformer .

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl .



Wahh , baru tengok banner dah excited aku nak tengok ,
tapi sampai sekarang aku tak bole tengok . Ciss .
Ok , harini aku jumpa satu yang baru .
Macam yang tajuk tu cakap tulis laa kan .
Ada kesilapan "GRAMMAR" kat dalam tuh .
Ish-ish , filem punya gempak ada silap pulak haha .

Kat mana yang silap tu ? Hah , ni nak bagi tau .
Tahukan apa tekline untuk cita ni ?
Macam cita KONGSI tekline dia -LU LANGSI LU MATI- .
Tekline Transformer kali ni -DARK OF THE MOON- .

Nampak ? Haduhh , tak nampak lagi ke ?
Yang betulnya -DARK SIDE OF THE MOON- atau -DARKNESS OF THE MOON- .
Haduhh , lepas aku tengok iklan dia ,
aku pun tanya la dengar cikgu tuition aku , sebab dia punya grammar memang 5 star lahh .
Rupanya memang betul benda tu salah haha .

Mungkin ada yang tanya :
Ehh-ehh , Director dalam filem ni kan Michael Bay , tak kan la dia boleh buat silap pulak ?

Yaa , memang dia sengaja men-yilapkan tekline tuh . Tapi kenapa ?
Dia tak mau guna tekline -Dark Side of The Moon- sebab kalau dia guna tekline tu ,
Secara automatik-lah LAGU itu di iklankan .
Tak kan la kita nak promote lagu orang free-free kan ? Hehe

Soalan sendiri : Huh ? Lagu ? ,
Ya , Dark Side of The Moon nyanyian Pink Floyd pada tahun 1973 .
So , dia gunakan -Dark of The Moon- walaupun dia tau itu adalah satu grammar mistake .

Hebat tak research aku kali ni ? Heee :DD

βɛявɛℓσɢ Ƭαиρα Ƥɛяαƨααи

LAGU UNTUK DUNIA !

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl .


Haiii ~~~~ :DD .
Harini agak bosan , so aku nak dedicate lagu ini untuk DUNIA nihh .
Macam yang semua tau dunia kita banyak kacau bilau .
Dan lagu ni pun dah lama ada ,
mungkin readers penah dengar .
Lagu ni memang meletop habiss laa .


Black Eyed Peas - Where Is The Love .

Ya , memang itu lah yang kita patut tanya .
WHERE IS THE LOVE ?
Kalau tak faham lagi apa yang aku maksudkan tu .
Tengok la lirik yeaa :D


What's wrong with the world, mama
People livin' like they ain't got no mamas
I think the whole world addicted to the drama
Only attracted to things that'll bring you trauma
Overseas, yeah, we try to stop terrorism
But we still got terrorists here livin'
In the USA, the big CIA
The Bloods and The Crips and the KKK
But if you only have love for your own race
Then you only leave space to discriminate
And to discriminate only generates hate
And when you hate then you're bound to get irate, yeah
Madness is what you demonstrate
And that's exactly how anger works and operates
Man, you gotta have love just to set it straight
Take control of your mind and meditate
Let your soul gravitate to the love, y'all, y'all

People killin', people dyin'
Children hurt and hear them cryin'
Can you practice what you preach
Would you turn the other cheek

Father, Father, Father help us
Send some guidance from above
'Cause people got me, got me questionin'
Where is the love (Love)

Where is the love (The love)
Where is the love (The love)
Where is the love
The love, the love

It just ain't the same, always unchanged
New days are strange, is the world insane
If love and peace is so strong
Why are there pieces of love that don't belong
Nations droppin' bombs
Chemical gasses fillin' lungs of little ones
With ongoin' sufferin' as the youth die young
So ask yourself is the lovin' really gone
So I could ask myself really what is goin' wrong
In this world that we livin' in people keep on givin'
in
Makin' wrong decisions, only visions of them dividends
Not respectin' each other, deny thy brother
A war is goin' on but the reason's undercover
The truth is kept secret, it's swept under the rug
If you never know truth then you never know love
Where's the love, y'all, come on (I don't know)
Where's the truth, y'all, come on (I don't know)
Where's the love, y'all

People killin', people dyin'
Children hurt and hear them cryin'
Can you practice what you preach
Would you turn the other cheek

Father, Father, Father help us
Send some guidance from above
'Cause people got me, got me questionin'
Where is the love (Love)

Where is the love (The love)
Where is the love (The love)
Where is the love
The love, the love

I feel the weight of the world on my shoulder
As I'm gettin' older, y'all, people gets colder
Most of us only care about money makin'
Selfishness got us followin' the wrong direction
Wrong information always shown by the media
Negative images is the main criteria
Infecting the young minds faster than bacteria
Kids wanna act like what they see in the cinema
Yo', whatever happened to the values of humanity
Whatever happened to the fairness in equality
Instead in spreading love we spreading animosity
Lack of understanding, leading lives away from unity
That's the reason why sometimes I'm feelin' under
That's the reason why sometimes I'm feelin' down
There's no wonder why sometimes I'm feelin' under
Gotta keep my faith alive til love is found
Now ask yourself

Where is the love
Where is the love
Where is the love

Father, Father, Father help us
Send some guidance from above
'Cause people got me, got me questionin'
Where is the love

Now sing with me ya'll (one world, one world)
We only got (one world, one world)
That's all we got (one world, one world)

And something's wrong with it (yea)
Something's wrong with it (yea)
Something's wrong with the w-w-world

We only got (one world, one world)
That's all we got (one world, one world)



Tu saja ~ . Bosan pulak malam-malam ni . huhu ,
Tidur dulu . Byee :D

βɛявɛℓσɢ Ƭαиρα Ƥɛяαƨααи

Saturday, 2 July 2011

JOM KITA JOIN : Bloglist Cik Nanie

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl .






1. Blog aku hebat .
2. Blog aku gempak .
3. Budget gila blog aku . Pfffttt .


Tag : Mimie .

Err , tiga kan tu ? Aku math FAIL . Sorry :D

Korang nak join tak ? Join laa . CLICK BANNER TU !!

βɛявɛℓσɢ Ƭαиρα Ƥɛяαƨααи