Thursday, 21 July 2011

Kisah Orang Gila ( Siapa Tahu ? )

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl .

Hai , penah tak korang terfikir tentang orang gila ?
cuba korang tanya kat orang gila tu 'ko giler ke ?'
dan macam biasa la orang gila tu jawab 'tak! aku tak gila'.
so , nampak tak apa yang aku cuba mengetengahkan nih ?

kalo dah tanya orang gila dia cakap dia tak gila .
pernahkah kita tanya diri kita ?
Cuba bayangkan kalau ANDA ! yang sedang online dan tengah baca ni seorang yang gila .
mungkin korang sekarang dekat rumah ,
tapi cuba bayangkan yang korang sebenarnya gila , dan tempat yang korang duduk sekarang bukan rumah . cth : perpustakaan
macam yang aku cakap tulis tadi la . Orang gila tak akan cakap yang dia gila .
Dia tak kan mengaku punya , sebab apa ?
sebab dia tak tau yang dia gila . 
Sama la macam kita ,
mungkin kita kata yang kita ni betul je sedangkan kita ni salah .
Tak semua yang kita rasa betul tu betul je .


P/s Tidakah kau terfikir ?

βɛявɛℓσɢ Ƭαиρα Ƥɛяαƨααи

2 BUDAK NERD:

aimie said...

terfikir =.='

CKIN SUFFRAGE :) said...

yeah, sometimes trfikit juge mcm tu, biase la kan:)
link- suffragelifehere.blogspot.com