Sunday, 3 July 2011

Kesilapan 'Grammar' Dalam Transformer .

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl .



Wahh , baru tengok banner dah excited aku nak tengok ,
tapi sampai sekarang aku tak bole tengok . Ciss .
Ok , harini aku jumpa satu yang baru .
Macam yang tajuk tu cakap tulis laa kan .
Ada kesilapan "GRAMMAR" kat dalam tuh .
Ish-ish , filem punya gempak ada silap pulak haha .

Kat mana yang silap tu ? Hah , ni nak bagi tau .
Tahukan apa tekline untuk cita ni ?
Macam cita KONGSI tekline dia -LU LANGSI LU MATI- .
Tekline Transformer kali ni -DARK OF THE MOON- .

Nampak ? Haduhh , tak nampak lagi ke ?
Yang betulnya -DARK SIDE OF THE MOON- atau -DARKNESS OF THE MOON- .
Haduhh , lepas aku tengok iklan dia ,
aku pun tanya la dengar cikgu tuition aku , sebab dia punya grammar memang 5 star lahh .
Rupanya memang betul benda tu salah haha .

Mungkin ada yang tanya :
Ehh-ehh , Director dalam filem ni kan Michael Bay , tak kan la dia boleh buat silap pulak ?

Yaa , memang dia sengaja men-yilapkan tekline tuh . Tapi kenapa ?
Dia tak mau guna tekline -Dark Side of The Moon- sebab kalau dia guna tekline tu ,
Secara automatik-lah LAGU itu di iklankan .
Tak kan la kita nak promote lagu orang free-free kan ? Hehe

Soalan sendiri : Huh ? Lagu ? ,
Ya , Dark Side of The Moon nyanyian Pink Floyd pada tahun 1973 .
So , dia gunakan -Dark of The Moon- walaupun dia tau itu adalah satu grammar mistake .

Hebat tak research aku kali ni ? Heee :DD

βɛявɛℓσɢ Ƭαиρα Ƥɛяαƨααи

4 BUDAK NERD:

rizaros said...

ada bijaknya pngarah tu :P

salam pkenalan.. dtg dr blog gegar julai. dah follow, jom follow sy jgak untuk smangat bblog :) maceh2..
>>rizaros.blogspot.com

Rohaizam Rosli said...

wawawa..... ni suma sbb bisnes lo ni... huhu... rajin buat research... huhu like entry ni~~~

Nor-Fakhry-Norzilan said...

@rizaros ; haha , tao xpe . trick je memanjang

Nor-Fakhry-Norzilan said...

@Rohaizam Rosli ; haha , biase la , boring la katakn :DD .