Wednesday, 8 June 2011

Diddy Dirty Money - Im Coming Home Dan Dajjal .

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl .

Selamat Pagi , ehh dah petang hehe .
Ok , harini aku nak share something yang boleh bagi manfaat kepada orang .
Baca jangan tak baca , hehe . Just nak share tentang DAJJAL SONG .
Yeah , mula-mula aku pun tak perasaan ,
Aku dapat benda ni pun dari kawan aku , tapi bukan copy 100% ye .
Aku copy tambah dengan kajian aku sendiri hihi , tuh yang best .
Dan aku tengok bukan dia ja yang buat entri tu , ramai lagi ,
So , demi Islam tak salah kan nak share ? :D
Lets Get It Started ! .


ohh , Terlupa pulak , sebelum mula kena la dengar dulu lagu ni ye .


Ok , baru leh mula . Padang pasir ialah subjek utama .
ketika dajjal datang , dia akan datang bersama hujan .
Ketika itulah orang kafir akan gembira terloncat-loncat mengagungkan tuhannya .
Perasan tak dekat minit 0:32 ? Waktu Diddy tengah jalan dan dia sebut "Im Back where I belong, yeah I never felt so strong I feel like there’s nothing that I can’t try , and If you with me put your hand high"
Faham tak maksud dia ? Dia dah kembali , siapa ? DA**AL .
Dan perkataan "If you with me put your hand high" tuh apa maksud ? Macam yang aku cakap tadi , orang kafir akan gembira mengagungkan tuhannya .
Jadi jika kita bersamanya angkat lah tangan :D .

0:54 "I hear “The Tears of a Clown” . Tears of a Clown dalam video merujuk kepada lagu . Dia dengar tangisan 'Badut' . So ? . Badut juga di umpamakan seperti "Orang Bodoh" . Kenapa bodoh ? Sebab telah terperdaya dengan FITNAH-nya .

Dan minit ke 1:02 . Nampak tak barang-barang yang ada tuh ?
Semuanya akan rosak , tapi kenapa ?
Ini kerana dajjal yang akan turun , jadi apabila dajjal turun ,
kerosakkan akan berlaku .

Minit ke 1:41 2 orang pompuan sedang menyeru dajjal untuk turun .
2:17 "and money can’t make up for it or conceal it but you deal with it and you keep ballin’ pour out some liquor, 'play ball' and we keep ballin’faham tak maksudnya ? Meh chek terang satu-satu noh .
MONEY CAN'T MAKE UP FOR IT OR CONCEAL IT = Duit tak boleh 'Make up' untuk tu dan tak dapat menyembunyikan .
But you deal with it = Tapi kau sudah berjanji (kata pengikut dajjal)
Keep ballin' = Selalu menang *Ballin' adalah bahasa 'canggih' yang digunakan pemain basketball yang membawa maksud "MENANG" 
Play ball = Bola disini membawa erti "Bumi" . Play Ball membawa erti "Permainan bumi/dunia .
We keep ballin' = Kita sentiasa menang .
Ok , dah malas dah nak cakap banyak , korang tengoklah lirik dekat bawah ni ye .
nanti faham lerr tuh . :D

Chorus :
I’m coming home
I’m coming home
( Dajjal beritahu kita bahawa dia akan balik ke rumahnya yang digelar BUMI )
Tell the World I’m coming home
Let the rain wash away all the pain of yesterday 
( Dajjal akan datang membawa hujan )
I know my kingdom awaits and they’ve forgiven my mistakes
I’m coming home, I’m coming home
Tell the World that I’m coming
..................................................................
Back where I belong, yeah I never felt so strong
I feel like there’s nothing that I can’t try
And if you with me put your hands high 
( Pengikut Dajjal akan bergembira )
If you ever lost a light before, this ones for you
And you, the dreams are for you
.................................................................
Another lie that I carry on 
( Dajjal dikenali sebagai penipuan yang besar ) INFO
I need to get back to the place I belong
( Place That I Belong ? Bumi lah )
.................................................................
What if my son stares with a face like my own
And says he wants to be like me when he’s grown
Sh-t! But I aint finished growing
( Semasa Dajjal masih bayi, dia telah dihantar ke sebuah pulau yang kini dijagai oleh Al-Jasassah)
Al-Jasassah tuh apa ? Klik SINI
Another night the inevitible prolongs
.................................................................
But we’ve been living as friends
( Dajjal anggap kita sebagai kawan ) *PENIPU
So you’ve been a guest in your own home
It’s time to make your house your home
( Kita menjemput Dajjal ke bumi )
.................................................................
“Ain’t No Stopping Us Now“
Whenever it comes on it makes me feel strong
Forgave me for all of my shortcomings 
( Dajjal hanya datang dalam masa 40 hari, 1 hari bagaikan setahun , 1 hari bagaikan sebulan , 1 hari bagaikan seminggu dan seperti hari biasa )
Lot of fights, lot of scars
.................................................................
Kita tahu nyanyi je ,
dan jangan ingat senang-senang kafir boleh tipu kita ,
kerana sesungguhnya perancangan Allah lebih sempurna
dari rancangan jahat kafir laknat .
Sedarkah kita dengan penipuan dunia ?
SEBARKAN !!

Artikel Asal : Waniey Hamzah

βɛявɛℓσɢ Ƭαиρα Ƥɛяαƨααи

6 BUDAK NERD:

aimie said...

nicee walaupon aku kurang paham ^^"

Nor-Fakhry-Norzilan said...

@aimie; haha , yela2x haish .

bobomucetstory said...

Menarik . sama macam mimi kurang faham dan agak blur sekarang ni . Heee

Nor-Fakhry-Norzilan said...

@bobomucetstory ; its ok makcik , mmg ssh sket nk phm haha , KAJI SENDIRI TAO ~~ , puji laa , :DDD

aimie said...

@Nor-Fakhry-Norzilan susahh wooohh =.= sampai sekarg x phmm

Nor-Fakhry-Norzilan said...

@aimie; ish hang ni , nnti lah aku trangkn haha =P