Thursday, 9 June 2011

FB Share Dan Like : Macam Tipu Je .

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl .


Aku percaya 90% blogger mesti ada button "FB Like" dengan "FB Share" kan ?
Kalau pergi mana-mana blog pun aku rasa mesti ada punya lah , tambah-tambah yang Like punya .
So , dekat sini aku nak bocorkan sikit 1 rahsia , JENG JENG JENG . http://matcuoi.com



:FB LIKE:
Fist First time aku letak "FB Like" pun aku dah nampak ada yang tak kena .
So aku pun tanya lah sedara aku si Mimie ni .
Sebab 
aku letak-letak je terus aku refresh dah ada 40 orang like . Tak ke pelik ? http://matcuoi.com

aku pun tanya dia "ehh , knpa aku ltak je trus2x ada 40 org like?" .
Then dia pun jwb "larh biasa la tuh , kn rmai yg dtg blog kau" .
Tapi aku tak rasalah seramai tuh .
Padahal aku baru letak ja . Dan takkan la sekali refresh je dah boleh naik sampai 40 ? Hurrmm http://matcuoi.com 

So , memang aku rasa ada benda yang tak betul . Bagi aku lah .

:FB SHARE:

Ok , dan kenapa aku rasa button FB Share ni menipu ?
Sebab bila aku tengok atikel Lagu Dajjal tu . 
Aku heran lah kan . Followers aku baru je 2Digit .
Tapi yang share dengan like dah sampai 3Digit . http://matcuoi.com

Aku ni blogger baru . Bukannya blogger veteran sampai macam tuh .
Lagi pun blog aku bukannya famous pun .
Tak pernah lagi la traffic dalam blog aku pecah .
Yelah , sapelah aku kan . Ambik simpati

So , bagi aku FB Like dan share ni aku agak ragu-ragu lah .
Terpulang la korang nak percaya ke tak ye .

βɛявɛℓσɢ Ƭαиρα Ƥɛяαƨααи

8 BUDAK NERD:

aimie said...

boleh aku maki kat sini :DD hahah
dherr x semestinya org yg dtg blog kau tu ada blog -.- kau sndri tgok kan yg jaja tu ada share2 kat fb. and x mustahil kan kwan2 jaja semua tu share skali ?

Nor-Fakhry-Norzilan said...

@aimie; tntang share aku xkesah sgt , tp tntang like tu yg xthan , bru ltak , refresh skali suda 40 like , blog aku bkn mcm blog hang , hang xpa la suda feymes huhu .

kotak bulat said...

hahaha..ape la..
ko check kt coding dia..ad sestengah tutorial, da add coding jdkan bnda tu terus ad yg like bila ko letak.
xde la nmpak kosg je xde org like..
aritu ak penh pasg. terus ad 130 like. Gila kan.. pastu ak cri tutorial lain

Nor-Fakhry-Norzilan said...

@kotak bulat ; ohh , ptot la haha .
tgk mimie ? btol x ? haha . kk tq2x :)

aimie said...

@Nor-Fakhry-Norzilan then apa pasal aku punya msa first2 letak punya lembap nak naik =.=' then lepas dah rmai follower bru byk huhu T_T

Nor-Fakhry-Norzilan said...

@aimie ; haha yg 2 mna aku tao :D

aimie said...

tu mknenya aku punya like tak menipu laa hahha ;p

Nor-Fakhry-Norzilan said...

@aimie ; haha btol la tu , yg aku pnye yg mnipu , ciss